• “ We offer a great variety of high quality Fabrics ”
  • slide03

We have often been told that our first suit should be good wool in either Black, Blue or Grey because its versatile for all occasion and can be used as a blazer.
เรามักจะคิดว่า สูทตัวแรกควรจะเป็นผ้า wool ดีๆ สีดำ,น้ำเงิน หรือไม่ก็เทา เพราะว่ามันสามารถใส่ได้ในทุกๆวาระและโอกาส และมันยังสามารถเป็นแจ็คเก็ตแบบลำลอง หรือที่เรียกว่า Blazer

But after having all those suits, than what should be the next suit in your arsenals?
แต่หลังจากนั้นหล่ะ สูทตัวต่อไปควรจะเป็นแบบไหน ที่จะมีไวครอบครอง

May I suggest you “Linen suit”
ผมขอแนะนำ “สูท ลินิน”

Linen is cool for summer, it has light weight and its texture and wrinkleness give it a little more casual look. Yet it can also be used for some business occasion. It is very nice for traveling.
ผ้าลินินเหมาะมากสำหรับฤดูร้อน เป็นผ้าที่มีน้ำหนักเบา สวมใส่สบาย ดูออกจะเป็นทางการนิดๆ สามารถใส่ไปสำหรับเจรจาธุระกิจในบางโอกาส และมันดูดีมากเวลาที่คุณใส่ไปท่องเที่ยว

At Pinky Tailor we have wide collection of linen fabric imported from Japan & Italy directly from the Mill itself.
ที่ Pinky Tailor เรานำเข้าผ้าลินินที่หลากหลายจากทั้ง ญี่ปุ่น และอิตตาลี โดยตรงจากโรงทอผ้า

Our very own unique creation of linen suit make the linen suit a must have item for visitor to our shop.
เรามีเอกลักษณ์เฉพาะตัวเป็นอย่างมาก ในการสร้างสรรค์ลินินสูท ที่เหมาะสำหรับลูกค้าที่มาที่ร้านของเรา

Come visit us to personalize your own linen blazer starting from color, designing the look of suit, lining, buttons, button holes and other unique details, which we will walk through with you during the process of selecting your very own suit. We will together create a truly bespoke linen suit.
เข้ามาหาเราเพื่อเลือก Linin Blazer ที่ออกแบบเฉพาะคุณเท่านั้น ไม่ว่าจะเป็นสี แบบ ผ้าซับใน กระดุม รังดุม และอื่นๆ ซึ่งคุณและเราจะมีส่วนร่วมในการเลือก และสร้างสรรสูทของคุณที่เป็นไปตามความ ต้องการของคุณไปพร้อมๆกัน

Wrinkles of Linen is its beauty, this is what make it a beauty of a linen suit. One can look cool on it as a blazer and still formal when wore as a full suit. This is one of the reasons why it is so popular.
ด้วยเนื้อผ้าที่เป็นเอกลักษณ์ของลินิน ทำให้ สูทลินิน มีความสวยงาม สามารถใส่เป็นสูทลำลอง (Blazer) หรือจะใส่เป็นสูทที่เป็นทางการก็ได้ นี่เป็นเหตุผมที่ว่าทำไมผ้าลินิน จึงได้รับความนิยม

What is Linen? ผ้าลินินคืออะไร

Linen derived from the flax plant and one of the oldest apparel textiles in the world.
ลินินทำมาจากต้นแฟลกซ์ และเป็นหนึ่งในเส้นใยสำหรับสิ่งทอที่เก่าแก่ที่สุดในโลก

Characteristics of Linen: ลักษณะของลินิน

A key feature of linen is the irregularity of the yarn, which adds to the character of the fabric and gives it its signature casual look.
ลักษณะเด่นของลินินคือความไม่เป็นระเบียบของเส้นใย ซึ่งเพิ่มลักษณะพิเศษให้กับเนื้อผ้า และทำให้ดูสบายๆ สำลอง เป็นเอกลักษณะ

How to take care of Linen suit? ดูแลรักษาลินินอย่างไร

Although linen can be washed and ironed quite hot, never wash your linen suit at home because it will destroy the canvas. Dry clean only!
ถึงแม้ว่าลินินสามารถซักและรีดด้วยความร้อนได้ แต่ก็ไม่ควรที่จะซักสูทลินินเองที่บ้าน เพราะมันอาจจะทำให้เนื้อผ้าถูกทำลาย จึงควรซักแห้งเท่านั้น

How to wear linen? จะใส่ลินินอย่างไร

Linen looks nice when wearing as blazer or even sometime as a suit. Therefore whenever you are making I would suggest making matching pants as well, not just blazer
ลินินจะดูดีเวลาใส่เป็น blazer หรือบ้างครั้งจะส่เป็นสูท เพราะฉนั้นเมื่อใดก็ตามที่คุณจะใส่มัน ผมขอแนะนำให้จับคู่กับกางเกงให้ดูดี ไม่ใช่เป็นแค่ blazer

White linen suit: Wear it with a boater or panama hat and brown shoes for a debonair vintage look.
สูทลินิสีขาว : ควรใส่กับหมวกฟางหรือหมวกปานามา และรองเท้าสีน้ำตาล คุณจะดูมีเสน่ห์แบบย้อนยุค

Navy blue linen suit: Wear it with brown belt, suede shoes and either stripped or plain color shirt for a more modern look. A light pink shirt would be nice too.
สูทลินินสีน้ำเงิน : ควรใส่กับเข็มขัดสีน้ำตาล,รองเท้าหนังนิ่ม และกางเกงสีพื้นจะดูทันสมัยขึ้น กับเสื้อเชิ้ตสีชมพูสว่างจะดูดีมาก

Brown linen suit: Wear it with white, light pastel color or orange shirt and bow tie will add a more casual elegant/ gatsby look.
สูทลินินสีน้ำตาล : ใส่กับสีขาว, สีพาสเทลสว่างๆ หรือ เชิ้ตสีส้ม และเพิ่มหูกระต่าย ก็จะดูหรูหร่าขึ้น/Gatsby

Linen & Jeans/ Dockers: If you do not know how to match your linen blazer with what pants then I would suggest you match it with your best jeans or with any tan/ khaki color cotton docker. This will give you a very smart & elegant look.
ลินิน & ยีนส์/ Dockers : ถ้าคุณไม่รู้จะใส่ linen blazer กับกางเกงอะไร ผมขอแนะนำให้คุณใส่กับกางเกงยีนส์ดีที่สุด หรือ กางเกง chino สีแทนหรือสีกากี จะทำให้คุณเท่และสง่างามมาก

 

Satisfied Customers

Blog

Pinky Tailor
888/40 Ploenchit Road Mahatun Plaza Arcade
10330 Bangkok Thailand

BTS Skytrain Station E2 Ploenchit

Phone: 662 253 6328, 662-253-5055
Fax: 662 252 9680
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Business Hours :
Mon-Sat 10.00am to 19.30pm
Sunday open on Appointment

mapsm

Follow usWe Accept :

Copyright © 2014 www.pinkytailor.com